Etappe 3
Wedde – Weende
Over de dijk met de Ruiten Aa aan je zijde wandel je in deze etappe langs het riviertje dat zijn weg door het groene landschap vindt naar het huis van Wedde, een borg uit de 13e eeuw met een rijke geschiedenis. Het riviertje krijgt nu meer ruimte en op de oevers staan zwarte elzen met hun voeten in het water. De route gaat verder door het beekdal van de Ruiten Aa waar ooit heksen werden verbrand bij de Geselberg. Over onverharde paden ga je richting Smeerling, een buurtschap dat bestaat uit acht verspreid liggende boerderijen uit de 18e eeuw. Als laatste passeer je het Metbroekbos, een overblijfsel van de oerbossen van Westerwolde.
Actuele routewijzigingen
Hier vind je de actuele routewijzigingen die bij ons bekend zijn voor het Noaberpad ten opzichte van de meest recente wandelgids (vijfde druk 2018). Het kunnen tijdelijke wijzigingen zijn, tips voor tijdens het broedseizoen of vaste wijzigingen door bijvoorbeeld het verplaatsen van een brug of afspraken met een landeigenaar.
Bezienswaardigheden
Tips van de vrijwilligers voor bezienswaardigheden op de route.
Bezoekerscentra
Horeca
Tips van de vrijwilligers voor mogelijke horeca langs de route.
Kampeerterreinen
Tips van de vrijwilligers voor kampeerterreinen die langs de route liggen.
Kijkpunten
Tips van de vrijwilligers voor bijzondere kijkpunten onderweg.
OV - Overige opstappunten
Overige OV-punten in de buurt van de route die je wellicht zal gaan gebruiken.
Parkeerplaatsen
Parkeerplaatsen in de buurt van de route die je wellicht zal gaan gebruiken.
Rustplaatsen
Tips van de vrijwilligers voor rustpunten langs de route.
Burcht Wedde
Wessinghuizen Engelkensbrug
Ruiten Aa Jaskampenweg
Mussel A kanaal Ter Wupping
Gasterij Smeerling
Oosteresch Renneborg
Meer weten?
Help jij ons het Noaberpad te onderhouden?
Ruim veertig vrijwilligers van het Noaberpad onderhouden de route. We zorgen er twee keer per jaar voor dat de paden schoon zijn, controleren de route, zorgen dat de markeringen schoon en leesbaar zijn en vervangen deze als ze beschadigd zijn. Bij meldingen van obstakels of beschadigde markeringen dragen we er zorg voor dat de route en omleidingen goed vindbaar zijn voor jou als wandelaar, online en offline. Nivon Wandelen bestaat uit zo'n 300 vrijwilligers. Met z'n allen onderhouden we meer dan 4000 kilometer wandelpaden. Ondersteun jij het Noaberpad? Al met een kleine bijdrage help je alle vrijwilligers dit werk te kunnen blijven doen.
'Als er een melding van een wandelaar binnenkomt, zorg ik dat de wijzigingen op de website komen!'